Halliturnaus 2011

”TÄÄ ON PELIÄ!”, kuului yleisöstä riemastunut huuto kesken Nokia Tenniksen hallimestaruuskilpailun finaalia. Keltainen karvapallo sai kylmää kyytiä, kun loppuottelijat Pekka Leskinen ja Antti Saarijärvi vastustajinaan Taisto Kauppila ja Kari Vahe taistelivat miesten nelinpelin voitosta.  
Viime viikonlopun aurinkoisina päivinä pelattiin Nokia Tenniksen miesten nelinpelin ja sekanelinpelin halliturnaus. Yhteensä kaksitoista joukkuetta ilmoittautui mukaan tähän kilpailuun, jossa pelaajien välinen yhteistyö ja yhteinen tahtotila ratkaisevat voittajan. Turnauksen pelijärjestelyistä vastasi tuttuun ja turvalliseen tapaa Esa Merinen, joka jakoi kahdeksan joukkuetta kahteen lohkoon. Tämä järjestely on edellisissä kisoissa todettu toimivaksi pelitavaksi, sillä se takaa kullekin joukkueelle vähintään kolme peliä. Lohkojen kaksi parasta etenivät välieriin ja näiden voittajat kohtasivat finaalissa. Sekanelinpeleissä edettiin samaan tapaan, mutta ilman välieriä, jolloin viimeisen pelin jälkeen listassa korkeimmalla oleva joukkue saisi nimensä voittopokaaliin. 
Sekanelinpelin voittajiksi kruunattiin erittäin näyttävillä otteilla pelanneet Tuula Rinne-Palo-oja ja Taisto Kauppila, jotka kohtasivat kokeneet sekanelinpelaajat Klaus ja Taru Teisalan. Rinne-Palo-ojan pitkät pallorallit poikkikentän ja oikea-aikaiset nostot takakentälle osoittivat loistavaa pelinlukutaitoa.  Kannustava ote kanssapelaajaa kohtaan niin loppuottelijoissa kuin muissakin sekanelipelaajien otteissa näkyivät kautta linjan. Hyvä otteluhenki näkyi rehellisinä tuomioina kentällä ja ystävällisinä hymyinä sen ulkopuolella. 
Miesten nelinpelissä ensimmäisen erän 6-4 voittaneet Saarijärvi ja Leskinen kohtasivat Täysillä mennään, eikä meinata -asenteella viimeiseen erään astelleet vastustajansa. Toisessa erässä lentopalloilijanakin kunnostautunut Kauppila latasi kovan syöttönsä useasti ässänä läpi kentän. Varmuutta pallotteluissa osoittanut Vahe toi peliin keskinäistä luottamusta. Voimistelijan taustan omaava Vahe pelasti useita vaikeasti palautettavia palloja. Erien mennessä tasan 1-1, joukkueet päättivät ratkaista paremmuuden kymmenen pisteen katkaisupelissä. Kauppilan ja Vahen toiseen erään ladattu tahtotila toi voiton pistein 10-4. (Teksti ja kuvat: Jouni Braks)



Kommentit

Suositut tekstit