Californian auringosta

Hento lumiverhopeite ympäröi Nokian tennishallia Koskenmäessä. Ovella seisoo Myllyhaan neljättä luokkaa käyvä Jan tenniskassi olallaan. Hän on hieman harmistuneen oloinen, sillä tennismaila piti laittaa kassiin, koska jalka kipeytyi hieman. Nuoren miehen silmiin syttyy palo, kun häntä pyydetään pallottelemaan vielä hetki muutamaa valokuvaa varten. Jan ottaa mailan kassistaan ja astelee verkon toiselle puolen keskittynyt katse silmissään. 
Heti ensimmäisestä lyönnistä näkee, että tämä nuori osaa pelata tennistä, sillä pallon seuraaminen, rytmikäs liikkuminen ja lyöntitekniikka ovat kohdallaan. Mailan taaksevienti, lyönti ja saatto ovat yhtä kokonaisuutta. Kaikesta huomaa, että Janilla on ammattimainen ote tennikseen.  
Californiasta Nokialle palanneen ammatikseen tennistä valmentavan Marin ja Janin sydämet sykkivät tennikselle. Vaikka puitteet Nokialla eivät ole Californian tai Ranskan tennisakatemioiden tasoa, niin peli on kuitenkin sama maanosasta riippumatta. Menestys rakentuu rakastavan ja kannustavan kodin helmassa. 

Suomen maajoukkueen 90-luvun lupaavimpaan Frantizek Zlesakin valmennusryhmään kuulunut Mari Määttänen jatkoi menestyksekästä tennisuraansa Californian Pacificin yliopistossa. Yliopistotennis avasi tien valmennustehtäviin. Hän toimi muun muassa Yhdysvaltojen tennisliiton USTA:n valmentajana nuorille lupaaville pelaajille, ja Euroopan ammattilaistason valmennuksesta hän sai arvokasta kokemusta Ranskasta Mouratoglou Tennis Akatemiasta, jossa moni nimekäs ammattilainen harjoittelee, mm. Marco Baghdatis. Kokemusta tennisvalmennuksen huipulta on kertynyt yli kaksikymmentä vuotta. Se kertoo omaa kieltään valmennuksen ammattitaidosta lukuun ottamatta Marin omaa pelikokemusta, mikä tarjoaa merkittävän edun kun valmennettavana on huipulle tähtäävä pelaaja. 

Mari kertoo, että amerikkalaiset ovat innokkaita oppimaan tennistä. Teknisesti vaativassa lajissa valmentajan apu koetaan hyvin tärkeänä, olipa kyse kilpapelaajasta tai harrastajasta. Nuorimmat valmennettavat ovat olleet 2-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita. Yhteistä kaikille on halu oppia tennistä.

Ottakaa yhteyttä:

Mari Määttanen
puh; 0458978417
Tuntihinta 30 euroa.
Ryhmätunnit myös mahdollisia.
Opetusta kaikenikaisille ja tasoisille.

Kommentit

Suositut tekstit