Orastava hallimestaruuskilpailu innoitti pallotestiin

Tulevissa hallimestruuskilpailuissa 13.4.-15.4. tullaan kuulemaan kommentteja palloista, kuten aikaisemmissakin turnauksissa. Palloissa on eroja, ja jokaisella pelaajalla on omat mieltymyksensä tiettyyn pallomerkkiin. Oikean pallon valinta on tärkeää, sillä palloilla on ominaisuuksia, jotka suosivat eri pelityylejä.


Testattavina palloina olivat edelliseen hallikilpailuun kelpuutettu Slazenger Wimbledon sekä haastajiksi valittiin suosittu Wilson Tour ja hieman tuntemattomampi Head ATP. Pallotestiin oli kutsuttu kaksinpelin Nokian kaupungin mestaruusviittaa yllä pitävä Ville Niemi ja johtokunnan kilpailuvastaavat Rami Mäenpää ja Jouni Braks.

Testipallot ovat pallomerkkien kärkikastia, joten sen suhteen pallot olivat vertailukelpoisia keskenään. Jokaisesta pallopurkista valittiin yksi pallo testiä varten. Palloille määriteltiin lyöntijärjestys, jotta palloja käytettäisiin keskimääräisesti yhtä paljon. Kahden tunnin aikana vertasimme pallojen nopeutta, pomppua ja kestävyyttä puolen tunnin välein. Ensin tunti pitkäjaksoista pallottelua, ja sen jälkeen toinen tunti pelinomaista harjoittelua.


Slazenger Wimbledon on monen pelaajan suosikki. Testin aikana pallon ominaisuuksissa todettiin suurin muutos. Testin ensimmäisen puolen tunnin ajan pallo pomppaa korkealle ja tuntuma on hyvä, kun pallon nukka on avautunut. Sen jälkeen tuntuma on miellyttävä ja pallo reagoi erilaisiin lyönteihin tasaisen hyvin antaen miellyttävän pallotuntuman. Slazegerin hyvät ominaisuudet heikkenevät kuitenkin nopeasti. Pelissä tämä johti siihen, että palloa oli lyötävä voimakkaammin, jotta pelitempo olisi säilynyt ennallaan. Tehojen kasvaessa virhelyöntien määrä kasvoi oleellisesti. Erittäin hyvä pallotuntuma, mutta suhteellisen nopeasti muuttuvat ominaisuudet heikensivät pallon arvosanaa merkittävästi.


Head ATP on paljon käytetty pallo ammattilaiskentillä. ATP on Headin lippulaivamalli, joten testaajien odotukset olivat korkealla. Aikaisemmista Headin palloista tutut ominaisuudet olivat tallessa: matala pomppu, nopea ja miellyttävän raskas pallotuntuma. Pallo on hieman levoton ennen nukan avautumista, joten näillä palloilla pelatessa on hyvä pidentää pallottelua ennen peliä. Nukan avautumisen jälkeen ATP soveltuu takakentttäpelaajalle hyvin. Mikäli takakentällä viihtyvä pelaaja syöttää kovia kierteettömiä lyöntejä, niin Head ATP:tä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pallo on läpimitaltaan joukon pienin, mikä osittain vaikuttaa pallon nopeuteen. Pallo pitää tasaisesti ominaisuutensa pitkään, mutta suosii liiaksi syöttäjiä ja takakenttäpelaajia. 


Wilson Tour on hyvin tunnettu pallo. Testissä pallojen samanaikainen vertailua kirkasti pallon ominaisuuksia. Testattavista palloista Tour on läpimitaltaan suurin, mikä osaltaan hidastaa pallon lentonopeutta ja lisää käsiteltävyyttä. Tour on pallo, josta saa nopesti hyvän pallotuntuman. Vertailtavista palloista Tourissa ei ole aivan yhtä paljon nukkaa, mutta riittävästi, koska sen käsiteltävyys säilyy hyvänä pitkään. Palloista Tour säilytti pelattavuuden tasalaatuisena alusta loppuun. Lisäksi se soveltuu hyvin nelinpeliin miellyttävän pallontuntuman ansiosta. 


Testiryhmä suosittelee tuleviin hallimestaruuskilpailuihin Wilson Tour -palloja. 

Kommentit

Suositut tekstit