Tasaista vääntöä jyväskyläläisten kanssa

Puolipilvinen, mutta lämpimän aurinkoinen ilma suosi Nokia Tenniksen edustusjoukkueen otteluja Pappilan massakentillä. Jyväskylän tennisseuran edustajat olivat matkanneet suurin toivein Nokia Tenniksen vieraaksi juhannusta edeltävänä keskiviikkona. Lähes puhtaalla pelillä omaa lohkoaan johtavat jyväskyläläiset kärkipelaajat Jarno Tiusanen ja Hannu Salminen mairittelivat tenniskenttien hyvää kuntoa pallottelun lomassa. Nämä nuoret herrat olivat saapuneet hyvissä ajoin hakemaan hyvää pelivirettä nousujohteiselle peliuralleen.

Kansallisesti kilpailtavassa kolmannen divisioonan sarjassa on kahdeksan lohkoa. Sarjassa on 53 joukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan lohkoon. Lohkojen voittajat pelaavat noususta ylempään sarjaluokkaan. Joukkueiden pelaajat kohtaavat henkilökohtaisen listasijoituksensa mukaisesti toisensa ykkös-, kakkos- tai kolmospelaajana. Neljäs ottelu pelataan nelinpelinä. Kolmella voitetulla pelillä joukkueen pistetili karttuu kahdella. Pisteet tasataan, mikäli otteluvoitot menevät tasan.

Valkeakoskelta Nokialle kotiutunut Mikko Myyryläinen, hallitseva Nokian kaupungin mestari, kohtasi Jyväskylän ykköspelaaja Hannu Salmisen ensimmäisessä ottelussa. Vaikka Mikko Myyryläinen kolkuttelee ukkomiehen ikää, niin Suomen kymmenen parhaimman joukkoon kuuluneen miehen pelaajataidot saavat tenniksestä kiinnostuneen yleisön haukkomaan henkeään. Mikko lunasti tennisyleisön lupaukset mennen helponoloisesti ensimmäisessä erässä jo 5-0 johtoon. Lieneekö hienoinen hyvänolon tunne vallanneen miehen, sillä Hannu Salminen osoitti taitopelaajan elkeitä nousemalla 5-5 tasalukemiin. Mutta, kun peli kovenee, niin jyvät erottuvat akanoista. Niin nytkin, sillä Mikko taputteli ensimmäisen erän itselleen 7-5. Toisessa erässä kuljettiin tasaisesti aina puoleen väliin, jolloin Mikko tokaisi yleisöön: - Tästä otetaan murto! Mikon syötönpalautukset olivat niin kovia, että ne viuhuivat jyväskyläläisen ohi kuin entinen heila. Kurottaa voit, mutta kiinni et saa. Jyväskylään Hannu Salminen ei pisteitä vienyt, mutta katsomoon tullut heila pysyi sentään matkassa. Piste tästä ottelusta Nokialle lukemin 7-5, 6-4.

Kakkospelaajana Kari Silvola kohtasi tradenomiksi jyväskylässä opiskelevan Jarmo Tiusasen. Paperilla ottelu näytti tasaiselta, mutta kuten massakenttien ehdoton ykkönen espanjalainen Rafael Nadal on osoittanut, että hyvä kunto ja sitkeys palkitaan. Jyväskylään pisteen kuitannut Jarno Tiusanen onnistui sitkeällä puolustuspelillä viemään ottelun 6-1, 6-0. Nelinpelissä joukkueiden ykkös- ja kakkospelaajat muodostivat nelipeliparit. Nokialaiset Myyryäinen ja Silvola voittivat ottelun ensimmäisen erän 6-4, mutta toisessa erässä yksi pallo muutti ottelun päälaelleen jyväskyläläisten vieden toisen erän samoin lukemin. Sääntöjen mukaisesti kolmas erä ratkaistiin kymmenen pisteen katkaisupelillä. Hyvin tasaisesti edennyt ottelu päätyi erinomaisesti verkolla pelanneiden keskisuomalaisten voittoon 11-9.

Kolmospelaaja Hannu Varhi lähti omaan peliinsä varsin paineistetussa asemassa, sillä hän tiesi, että voiton myötä joukkue saavuttaisi tasapelin, mutta tappio kirvelisi koko joukkuetta. Hannu aloitti molemmat erät vakuuttavasti mennen molemmissa 4-1 johtoon. Jyväskyläläinen Mikko Hänninen onnistui tasoittamaan sekä ensimmäistä että toista erää, mutta tasatilanteessa Hannu osoitti henkisen kypsyytensä vieden ottelun 6-4, 6-4.

Nokialaiset tennisässät voivat olla tyytyväisiä ensimmäisiin peleihinsä tasaamalla sarjajohtajan kanssa pistekorin.